Logo480WEBSSFLogo480WEBDSF

 Rom smagning

Arrangement af Tony Siedentopp og Poul Slot.

 Ophævelse af forbudet mod fiskeri med J-krog.

 

Intet krav om cirkelkrog i laksevandløbene i 2018

Af Kaare Manniche Ebert

Fra sæsonstarten i 2018 vil Fiskerikontrollen og de lokale fiskeriopsynsmænd acceptere alle krogtyper i laksevandløbene fra Vidå i syd til Storå i nord. Kravet om at bruge cirkelkrog bliver ikke håndhævet, da Fiskerikontoret i Udenrigsministeriets departement har lagt op til at fjerne påbuddet om brug af cirkelkrog.

Fiskerikontoret i Udenrigsministeriets departement har netop sendt tre bekendtgørelser i høring. De indeholder forslag om en ændring i reglerne for laksefiskeriet i de vestvendte åer fra Vidå i syd til Storå i nord. Der lægges op til, at påbuddet om brug af cirkelkrog ved brug af naturlig agn eller agn med duftstof IKKE længere skal være gældende.

Ændringen er et resultat af dialog mellem DTU Aqua, Fiskerikontoret, Fiskerikontrollen og sportsfiskerne. Det forventes derfor, at ændringen vedtages, når bekendtgørelserne fra Fiskerikontoret har været i høring.

For at undgå forvirring om reglerne, indtil forslaget bliver gældende, vil Fiskerikontrollen og de lokale fiskeriopsynsmænd derfor IKKE håndhæve påbuddet om brug af cirkelkrog.

Det betyder, at det fra sæsonstarten i 2018 er lovligt at bruge alle krogtyper i laksevandløbene.

Brug kroge UDEN modhager
Bemærk dog følgende: Kroge skal stadig være uden modhager; dog må der ved fiskeri med naturlig agn eller agn med duftstof anvendes enkeltkrog med modhager fra krogstørrelse 12 og mindre. Helt konkret skal afstanden mellem krogspids og krogskaft være 6 mm eller mindre, for at modhager kan tillades ved brug af naturlig agn.

 Skjulesten til vores vandløb......

Vandplejen søger skjulesten til vores vandløb, stenene skal gerne være i størrelsen 15x15x15 eller derover.

 

Hvis nogen har nogle sten vi må få, kommer vi gerne og afhenter.

 

Skriv til os på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Skriv gerne i mailen hvordan vi kan kontakte jer om en aftale.

 

Venlig hilsen

 

Vandplejen